Tuesday, August 30, 2011

tocanița de gânduri

știți ce aș fi vrut să aud pe transalpina? după ce am urcat cu Bella până la 2100m prin serpentine fără bare de protecție care mi-au declanșat frica de înălțime și litania "frica este irațională. frica este irațională. frica distruge mintea. frica este irațională. nu trebuie să-mi fie frică"? de preferat ar fi fost să nu aud nimic. aerul rarefiat de pe platou creând un vid de liniște în minte nu cerea decât, la rându-i, liniște. de foarte mult timp sunt în căutarea liniștei la nivelul cel mai pur senzorial. decibeli zero. după aceea mi-am dat seama că ar fi mers la fel de bine partea a doua din Concertul Italian de Bach. ghici ce se auzea? desigur...manele! știu că "zicala" cu România este minunată, păcat că este populată este deja răsuflată, de-a dreptul kitsch-oasă, dar o resimt la nivel visceral, atomic. dacă aș ști că am dispărea cu toții, inclusiv eu, nu mi-ar părea rău. din contră, chiar aș începe (așa, în ultimele clipe) să am un dram de speranță. vrabia mălai visează:))))))))

durerea. azi am avut o experiență apropiată de extazul mistic, epifanie pură când am reușit să mă ridic din pat fără să urlu. încă nu pot merge dreaptă, mai icnesc când pășesc, durerea persistă, dar față de ce a fost e doar ca un fel de warning sign, ca să nu uit de durerea agonizantă care poate a fi. am stat cu gura căscată gândind. gândindu. gândindu mă. mă gândeam de ce nu am aceeași frenezie când trec printr-o "ridicare" similară la nivel psihic. fiindcă există paralele. și fiindcă am trecut prin dureri acute și "vindecări" și la nivelul mentalului și a psihicului. singura explicație care mi s-a părut acceptabilă pentru mine în momentul de față (recunosc...am luat multe pastile în ultimele zile. nu știu cât de ale mele sunt gândurile mele acum) este că la nivelul mentalului lucrurile îmi sunt mult mai previzibile. și la nivelul mentalului și a psihismului meritul este în cea mai mare măsură al meu, la un nivel strict în mare parte conștient. la nivelul fizicului mecanismele îmi rămân obscure, vegetative și intangibile. și în clipe de astea mi-aș dori să devin o Cucernică Maică.

Monday, August 29, 2011

pain...the final frontier

cu capul blocat între pat și canapea. trunchiul blocat în durerea țipătoare. disperarea și furia amestecate în fiecare celulă într-o otravă atomică. senzația de dizlocare organică. mâinile scrâșnind tăcut pe lemnul mânerului. liniște. zbucium. liniște. urlet crunt. liniște. lacrimi țâșnind impudic pe obraz. o dâră de salivă scurgându-se calm pe fața întoarsă câș, schimonosindu-se ca la un circ halucinant.
un cuțit și tai în venă. nu mai suport!!!! dar la dracul...nu pot să mă mișc nici măcar până la el...la cuțit.
"reacționezi foarte prost la durere" "no shit!!!"
de fiecare dată când trebuie să mă ridic în picioare (???) - mai degrabă pe picioare, mai corect ar fi între mersul în patru labe și mersul cocoșat - îmi vine în minte genericul de la 2001: A Space Odyssey (Richard Strauss - Also Sprach Zarathustra). încă două-trei scrâșnete, cinci-șase gâfâituri și sunt aproape în picioare.
și Muntele Vrăjit, al lui Thomas Mann...nu mai sunt Hans Castorp? nu mai sunt copilul vieții? habar n-am și acum chiar nu ma interesează. încep să mă gândesc la diferite forme de "răzbunare", cum am să "i-o trag" durerii...după ce-mi trece. dacă nu-mi trece oricum reacționez prost, deci ce se mai poate întâmpla?


Sunday, August 28, 2011

August - 2011 trip

You can see some pictures here, click on My Pictures and then on :: August - 2011 ::. It has a big loading time, so if you really have nothing better to do...
I will try to put them here too, but right now I fight against a crazy backache...

EDIT:
Managed to add Cooliris Live on a page in blogspot. Uploaded the photos on Picasa. Published the album, then tried to figure out the feed URL. Took me a while and used in the end the direct link (extracted with Firebug). So, instead of using api://picasaweb.google.com/?user=jajonet&album=BLIJDORP (as they tell us on their developers site), I used http://photos.googleapis.com/data/feed/api/user/SimonaIlie/album/August282011?max-results=60 which is the final url to get the feed content.

Cooliris can be found here.